Малък семеен цех за производство на макси дрехи отвори врати наскоро в малко населено място до южната граница с Република Гърция. Идеята за неговото създаване, казва неговият гръцки собственик, е дошла поради две причини: едната е започналата криза в Гърция, заради която повечето фирми в северната част на страната преместват бизнеса си в България, където очевидно намират много по-добри условия за него, а другата е многогодишните му наблюдения върху хора с по-високо наднормено тегло, за които намирането на подходящи дрехи представлявало истинско мъчение.

Собственикът на цеха споменава, че е много доволен от това свое начинание, първо защото дава работа на нуждаещи се от нея хора в региона, второ – сбъдва своя мечта да помага по някакъв начин на хората с наднормено тегло, и не на последно място, разбира се, успешното развитие на бизнеса му.

Според него от големия избор на макси дрехи, които предлагат, особено се търсят макси блузите. Това са блузи в големи размери, изработени главно от естествени памучни и ленени материи, в богата гама от цветове и украси, както и от стилове – спортни и класически. Макси блузите се предлагат в голямо разнообразие от номера, като започват от размер ΧL и стигат до 8XL. Освен, че са предназначени за хора с по-големи размери, макси блузите са изключително удобни за носене, а същевременно и елегантни.

Макси блузите могат да бъдат носени и от бременни жени, които, освен, че ще се чувстват в тях изключително удобно, ще спестят излишни разходи за по-скъпи специализирани дрехи за бременни, които напоследък се предлагат на пазара.

Наравно с макси блузите, цехът предлага и други макси дрехи, като особен хит са макси роклите, които също са много удобни за по-пухкавите дами. Те, освен че са по-широки, са краиви модели и свободно падащи надолу, улеснявайки по този начин обличането им. Засега, освен на българския пазар, продукцията на фирмата се радва на небивал успех и на гръцкия пазар.

Leave a Reply