Домашните любимци са източник на позитивна енегрия и много радост, но идват и моменти, в които създават големи затруднения на стопаните си. Една особено тежка и стресираща ситуация както за животното, така и за стопанина му е пътуването.

Придвижване дори и в рамките на града не може да се осъществи с градския транспорт – в автобусите допускат само кучета водачи, а повечето таксиметрови шофьори отказват услуги дори и на стопаните на малки котенца, които са в специална транспортна клетка. В тези случаи най-удачно е да се ползва специализирана фирма за транспорт на животни, която предоставя множество услуги на потребителите. Клиентите на Zootaxi.bg могат да разчитат на широка гама от услуги свързани с пътуване на всякакви животни. Всички хора са изключително притеснени, когато предават своя домашен любимец на непознат куриер.

Това е нормално, но със специализирания превоз, осигурен от лицензирана фирма, всеки може да е спокоен, че за животното ще се полагат необходимите грижи и че то няма да страда. Специалните автомобили осигуряват всички удобства за физически комфорт – оптимална температура на въздуха, а при пътувания на по-дълги разстояния – храна, вода и разходки. За всеки четирикрак пътник се осигурява индивидуална грижа, която започва още преди настаняването му в автомобила. Първо клетките се почистват и дезинфекцират, за да се отстранят евентуални зарази. Често стопаните предпочитат любимецът им да пътува със собствена клетка, което не е проблем. Когато е в позната среда, животното се стресира по-малко.

Все пак, ако то ще пътува с клетка, осигурена от специализираната фирма, то стопаните му би трябвало да приготвят някоя играчка, постелка или друга вещ, която ще му действа успокояващо. Удобният транспорт на животни осигурява бързина и максимално удобство за собствениците, в моменти когато се налага по спешност да изпратят любимците си някъде.

В живота често се случват непредвидени неща, а животните изискват денонощни грижи, затова услугата за превоз от врата до врата дава възможност на хората да се погрижат за своите четириноги приятели, когато трябва да заминат по спешност или имат неотложни задачи.

Опциите са различни – еднопосочно пътуване до зададен от клиента адрес или отиване и връщане в предварително зададени часове. Втората опция е много удобна за хора, които са на работа или заети с други ангажименти, а домашният им любимец има нужда от посещение във ветеринарна клиника или трябва да се повери на приятел за няколко часа.

Доста хора считат, че ползването на специализиран транспорт на животни е скъпа услуга, но всъщност цените са достъпни. В някои случаи превоза със собствен автомобил излиза доста по-скъпо – съсипана дамаска, замърсяване с екстременти и миризми и не на последно място голяма доза стрес за животното, който в специализирания автомобил ще му бъде спестен, тъй като то ще бъде настанено на тихо, спокойно и климатизирано място, без външни дразнители.