Шумът в жилището непрекъснато се увеличава, особено ако живеете в голяма жилищна сграда, до шумна улица. Единствената възможност за създаване на нормална обстановка в жилището това е звукоизолация на под, стени и таван. Не винаги има възможност да се направи всичко наведнъж и за това се работи на части. Започва се от звукоизолация на пода, защото всички видове шум се разпространяват от твърдото покритие на пода.

Естествено, комфорт в дома ще се създаде само при пълна шумоизолация, но от някъде трябва да се започне. Когато живеете в самостоятелна къща решаването на този въпрос е по-лесно. За да намалите шума в стаята (особено всекидневната) може да застелете пода с дълговлакнест килим. Звуците се поглъщат, шумът се намалява, а ходенето по качествен килим е удоволствие.

Може да ползвате твърди звукопоглъщащи материали, които със сигурност намаляват шума. Ако правилно се съчетаят тези материали, ще се получат максимални резултати, а именно тишина в жилището. За да се получи желания резултат е добре да се доверите на специализирана фирма, от която ще получите нужната информация. В интернет ще намерите информация за много фирми. По предложените сайтове вие ще може да решите към коя да се обърнете за съдействие.

На пазара има разнообразие от предлаганите шумоизолиращи материали, подходящи за звукоизолация на под. Гипсокартон перфориран, минерална вата, виброакустични уплътнители, перфорирани MDF панели с естествен фурнир и много други. Това са само част от използваните материали за звукоизолация на под, като за всеки от тях си има технология за прилагането му. Много е важно самото поставяне на материалите на пода, връзката със стените. При нарушена технология няма да се получи желания резултат и напразно ще са похарчени пари и време.

За това е добре да се ползват професионалисти, които имат опит и разполагат с необходимите инструменти за работа със съответните материали. Работата не е толкова сложна, но изисква много внимание и умения. Освен това е много важно правилно да се определи дебелината за звукоизолация на пода. Необходимо е също така правилно да се избере звукоизолиращия материал. В противен случай да се достигне положителен резултат ще бъде трудно и практически невъзможно.

Leave a Reply