В последните години стремежът на човека към естествената среда набира все по-голяма скорост. За това не трябва да се учудваме, че все повече се търсят интериорни врати от масив или с фурнир. Много добре изглеждат конструкциите от избелен дъб.

Подобни конструкции могат да се направят с използването на различни технологии. Крайното покриване с лак осигурява запазването на първоначално създадената релефна структура и уникалната палитра от нюанси на дървесината. Такива красиви интериорните врати хармонично се вписват във всеки дизайн на помещението. Те са и незаменим елемент на интериора в стил Прованс. Белият дъб в съчетание с цвят маслинен, млечен лавандула или кремав цвят много добре подчертават изтънчеността на стила Прованс. Стаята в светли нюанси е топла и уютна.

Материалът е подходящ не само за пастелни нюанси. Пепелен цвят на платното отлично се комбинира с тъмните цветове. В контраст с цвят венге избеления дъб много добре подчертава всеки интериор.
Не можете да се разминете с този цвят и в класическия стил – за класиката са характерни светлите и бели цветове. Белите интериорни врати се съчетават прекрасно с класическия интериор и предават нежност и безупречност на избрания стил. Бялото дървено платно се вписва с лекота и в такива стилове като кънтри и ретро.

Конструкциите може да се допълнят със стъкло. За хармония с общата картина този елемент трябва да е в синхрон с детайли от мебелите и аксесоарите. На стъклените елементи с помощта на съвременните технологии се нанасят всевъзможни цветни и релефни рисунки.

Стойността на готовата продукция зависи от използвания материал за нейното производство. Такива специфични повърхности на интериорни врати могат да се получат по три начина: ламинат, фурнир и масивна дървесина.

Като цена най-изгоден е варианта с ламинат. Конструкцията от масивно дърво не е достъпна за всеки. В средния ценови сегмент се намират конструкциите с нанесен фурнир от светъл дъб.

Със закупуването на интериорни врати от масивно дърво или фурнир, вие получавате редица предимства. Дървесината е естествена суровина. Каквито и нови синтетични материали с превъзходни характеристики да се разработват, то дървото ще бъде винаги на първо място по екологична чистота. Естествената дървесина поддържа необходимия въздухообмен и не оказва негативно влияние на здравето на човека.

Leave a Reply