Скриновете са практични и красиви, което ги прави едни от най-използваните мебели. Различните предложения задоволяват клиентите, имащи предпочитанията към един или друг стил. Тези мебели се изработват от различни материали. Особено привлекателни са тези от масивно дърво, а с лесно почистване се отличават изделията от ПДЧ. Разработени са различни модели в зависимост от височина, брой чекмеджета. Това дава възможност на потребителя да постави мебелите на желаното място – по-дълги или по-високи винаги могат да се открият в търговската мрежа или онлайн магазините.

Интересни са скриновете с различен брой чекмеджета, като и ширината на всяко от тях е различна. Те са предпочитани, защото може в зависимост от големината на самото чекмедже да се използва за точно определена цел. Малките чекмеджета са подходящи за съхраняване на украшения, конци, игли и други малки вещи, имащи нужда от сигурно опазване.

Понякога могат да се срещнат скринове със секретни чекмеджета, които се затварят допълнително с вратичка или модели с различно разположение на чекмеджетата. Могат да се срещнат и модели с рафтове с вратички или без такива. Има и ексклузивни дизайнерски решения, например, скрин, чекмеджетата, на който се намират на всяка от четирите страни.

В скрина могат да се съхранява бельо, дрехи, различни битови принадлежности. На откритите рафтове се поставят книги, съдове, сувенири и всякакви други неща, според преценка на собственика.В качествените скринове чекмеджетата се отварят леко, без допълнителни усилия. Всички чекмеджета трябва в затворено положение да са плътно едно до друго, прилегнали към корпуса. Освен това трябва плътно да опират на задната стена и на специална планка като по този начин се намалява натоварването на страничните носачи.

При избор на тези мебели, както и за всички други, е необходимо да се съобразите с размерите на стаята и с мястото, за което са предназначени, а така също и какво количество вещи смятате да съхранявате в тях. Големият скрин в малка стая, както и малкия в голямо помещение няма да съответстват на обстановка.

Когато скриновете се поставят плътно до стената, то размера може да бъде всякакъв. Ако моделът ще бъде до други мебели или в ъгъла, то трябва да се измери свободното пространство. Следва да се има предвид и перваза на пода, защото той не позволява плътно поставян на мебелите, както и да се предвиди място за отваряне на чекмеджета и вратичките на рафтовете.

Leave a Reply