Използването на килими си остава традиция. Те внасят уют в стаята и изглеждат прекрасно при правилно подбран модел, съобразен с интериора. Предимствата им са много, но винаги може да се отбележи и нещо против ползването им – зависи, разбира се, от гледната точка.

Красивите изделия от естествен материал – вълна, памук, лен, са предпочитани за спални и детски стаи. Особено за детската стая те трябва да са безвредни, да не причиняват алергии. Правилният и подходящ модел с детски мотиви е истинска радост за детето, а освен това го предпазва от удряне при падане и е меко покритие, осигуряващо топлина. Синтетичните килими все повече се доближават по качество до тези от естествени материали, и се предлагат на цени, изгодни за потребителя.

Добре е да се избира цвят отговарящ на подовото покритие или да се съчетава с цвета на мебелите. От значение е и дължината на влакното. Килимите с къси влакна са за предпочитане в кухни и коридори – там, където натоварването е най-голямо. Тези с дълги влакна са меки и приятни на усещане, но се почистват по-трудно.

Не всяко домакинство желае да ползва килими преди всичко заради времето, което трябва да се отдели за почистването им. Например, много по-лесно е да се почисти под от теракота, гранит, ламинат или паркет. Грижите за поддръжката им са един от факторите за да не се ползват. Разбира се, и това е факт, че времето за поддържане на доброто им състояние е значително повече. Особено тези с дълъг косъм, които са толкова красиви, но са и толкова взискателни. Задържането на прах в тях също е причина да се ползват по-малко от семейства, които не могат да отделят време за грижи за такива изделия.

Като разгледаме темата като цяло, ползата е винаги за килимите. Тези уникални творения пленяват със своята красота и няма как да не се възползва човек от тях. Цветове, рисунки, мекота, приятно усещане при движение – всичко това те кара да забравиш за грижите и времето, което трябва да се отдели за тях.

Каталозите на онлайн магазините са изпълнени с толкова много предложения от красиви до по-красиви и всичко това те затруднява в избора на най-доброто.

Leave a Reply