Добре уредената и поддържана яхта е чудесна за прекрасни морски преживявания. За да могат по-голяма част от желаещите да задоволят потребностите си от плавателен съд, яхт клубове предлагат яхти втора ръка. Предложенията са много разнообразни както по видове, така и по модели. За да изберете най-подходящия за вас плавателен съд, трябва да сте решили за какво ще го ползвате. За състезание по ветроходство ще ви устрои ветроходна яхта, но за разходки в близките води или за далечен круиз ще ви бъде необходима моторна яхта.

Всеки от видовете има своите предимства и недостатъци. Моторните плавателни съдове са независими от атмосферните влияния и са с голяма мощ. Ветроходните имат своята романтика и са зависими от силата и посоката на вятъра, но са икономични. Определящо предимство на яхти втора ръка е по-ниската им цена. Обикновено се препоръчат такива плавателни съдове, които са ползвани две години. Те са дори още с гаранция за някой от частите.

Всички предложени плавателни съдове са технически изправни, с добър външен вид. От какъв материал е направен корпуса има значение за цената на яхтата. Най-евтини са тези, които са със стоманен корпус. При покупка е задължително добре да огледате корпуса за наличие на корозирали елементи. Когато ви трябва яхта, която ще ползвате голяма част от годината е необходимо тя да бъде снабдена с достатъчно броя каюти, с място за значителни хранителни запаси, вода и гориво.

При взето решение за яхтата, от която имате нужда, може да разгледате предложенията на различните яхт клубове. В каталозите са поместени снимки на всички яхти втора ръка и това ви дава възможност да изберете най-добрия вариант за себе си. За всичко, свързано с показаните модели и видове плавателни съдове може да получите информация от брокерите на клуба. Всички предложения са изправни, имат красив вътрешен вид, добре устроени каюти, запазен външен вид. Така покупката на яхти втора ръка ви осигурява всички удобства, а ви спестява пари.

При наличие на технически проблем и необходимост от ремонт всичко се прави в съвременните технически сервизи на клуба. Покупко-продажбата на яхти втора ръка се урежда с договор и се прави застраховка на плавателния съд.

Leave a Reply